Touch for Health 3

'Leer hoe je psychische en lichamelijke klachten kunt aanpakken.'

Vermoeidheid, hoofdpijn, down voelen, teveel stress ervaren, etc. Allemaal lichamelijke en/of psychische klachten die veroorzaakt kunnen worden doordat energiestromen in het lichaam blokkeren. Door deze blokkades op te sporen kunnen energiestromen weer op gang worden gebracht, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam versterkt.

Doel van de cursus

Tijdens de cursus Touch for Health leer je die blokkades op te sporen en te herstellen. Het opsporen van de blokkades gaat aan de hand van spiertesten. Spieren worden getest door met de hand een lichte druk uit te oefenen op een spier, nadat deze in een bepaalde stand is gebracht. Wanneer de spier de druk niet kan weerstaan, is er in het lichaam een blokkade. Met behulp van verschillende correctietechnieken, die je gaat leren in deze cursus, kan de blokkade opgeheven worden, en kom je weer in balans. De spiertesten, die centraal staan in deze cursus, zeggen iets over onder andere de bijbehorende emotie, meridiaan en orgaan.

Wat ga je leren?

  • Spiertesten (samen met de spiertesten van Touch for Health 1 en Touch for Health 2 heb je 42 spiertesten tot je beschikking)
  • Correctie/balanstechnieken
  • Re-actieve spieren: wanneer één of meerder spieren lange tijd te gespannen zijn en daardoor de samenwerking met de andere spieren niet meer lukt geeft dit klachten. In deze procedure leer je hoe dit patroon doorbroken kan worden.
  • Stress verminderen: situaties die in het verleden hebben plaatsgevonden.
  • Lichaamshouding
  • Gebruik van de tibetaanse acht.

Cursuskalender Touch for Health 3

Er staat op het moment geen Touch for Health 3 ingepland. Ga naar de cursuskalender voor een overzicht van alle geplande cursussen en bijeenkomsten, of neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Merima is aangesloten bij:
Landelijke vereniging natuurgeneeskundig therapeuten
RBCZ
Merima
praktijk voor toegepaste kinesiologie
Marga Nimeijer-Wessel
Ruinerweg 22
7958 RC Koekangerveld
tel: 062 459 1637
e-mail: m.nimeijer@merima.nl